onsdag 27 juni 2007

Mellanrapport från Äetsä bibliotek

Hej hopp!

Tre av de ursprungliga resenärerna har nu framgångsrikt lyckats ta sig till det sagolika Äetsä. Vädret är inte på vår sida, men humöret är på topp... hjälpt med lite lunch på Äetsäs egen pizza och kebabrestaurang: Peuhulan pizzeria. Här äter inte enbart männiksorna, krögaren såg även till att den lilla fågel som flög in i fönstret inte fortsatte sin resa på tom näbb.

Efter empiriska studier har vi kommit till att här inte finns några ungdomar, snarare ligger fältet öppet för Svenska seniorer. Tillkännages bör även att Huittinen, den närliggande metropolen, hör till Egentliga finland, eller har åtminstone ett 02-riktnummer. Huruvida staden ändå hör till Satakunda torde ännu utredas. resetruppen förslår en utredningskommision.

Noterat i lokalpressen är även att Kiikoinen nu äntligen fått en egen bankomat.

Till nästa bär vägen av till Finlands längsta trähängbro samt utkikstornet och nån industrigrej. Övernattningsmöjligheterna i Äetsä är väldigt begränsade, så vi kommer tyvärr att sova i Huittinen på det lokala societetshuset. En snabb blick på hotellet i samband med bussbytet försäkrade resenärena att krögaren innehar A-rättgheter! Vi har nämligen inte ännu hittat den lokala A-butiken... :( Sannolikheten att hitta det lokala monopolet i denna kepuitkommun ter sig svag.

Dagens andra heta lästips: slå upp ledaren i dagens Ilta-Sanomat och se en bild på oss! :)

Nu vidare till sevärdheterna!
Minna, Ted och Emma


Äetsä centrum, en vägkorsning precis som vi antog



Ted och Emma framför bussen i Huittinen



Kanslist Minna fixar sovplats till oss och lägger upp stridsplanen



Redan efter fem minuter var Ted busstrött och frågade när vi skulle vara framme

4 kommentarer:

Minna Lindberg sa...

eemmaaa...var e bilderna från hängbron, kraftvrket, statyn,societetshuset; med och utan gasmask. we want it all ;)

Anonym sa...

Min grannes när är så långsamt så jag inte får upp dem. Skall lägga upp dem nästa gång jag har svängarna förbi jobbet! ...typ i moron

Anonym sa...

sabla internet fungerade inte på jobbe! argh! men nu har jag iaf bilderna på jobbdatskin så efter roskilde kommer de antagligen upp. snälla barn väntar och..blir utan :P

Minna Lindberg sa...

ja, fast jag tänker ju då inte bli utan :)